Pantera Capital jämför dagens Bitcoin-rally med 2017

19. Januar 2021 Aus Von admin

Pantera förutspådde januari 2021-priset i april 2020.

Företaget citerar Mark Twain: ”Historien upprepas inte, men den rimmar ofta.”

Pantera ser Bitcoin toppa på cirka 115 000 dollar i augusti 2021

Vill veta mer? Gå med i vår Telegram-grupp och få handelssignaler, en gratis handelskurs och daglig kommunikation med kryptofans!

Pantera Blockchain Letter för januari 2021 undersöker också sina förutsägelser för bitcoin efter halvering och Ethereums värde.

I sitt senaste nyhetsbrev klappade Pantera Capital sig på ryggen för att i april 2020 noga förutsäga bitcoinpriset i januari 2021. Då tittade man på de grundläggande skillnaderna mellan bubblan 2017 och den nuvarande situationen. Det undersökte också Bitcoin Circuit och fann att det var undervärderat jämfört med bitcoin.

En vecka ledigt

Pantera Capital inledde sitt nyhetsbrev i januari genom att titta på prisrörelserna för bitcoin sedan halveringen i maj 2020. Efter att ha förklarat de teoretiska effekterna av halveringen på bitcoinutbudet och prissättningen presenterar företaget korrelationerna till sina förutsägelser. Enkelt uttryckt, de blev mer eller mindre sanna.

Marknaden försenade det beräknade priset som Pantera bestämde med så mycket som 15 veckor sommaren 2020. I slutet av december var marknadspriset på bitcoin dock lika med prognosen. Vid mitten av januari låg prognosen bakom med en vecka.

Nästa datum, 15 februari 2021, har ett beräknat pris på 45,268 dollar. Tabellen visar priser fram till 1 augusti 2021, med ett topppris på 115 220 $ vid den tiden.

Den här gången är det annorlunda – och inte

Efter att ha pekat på likheterna med bitcoins cykler baserat på utbuds- och belöningsprissättning såg Pantera på skillnaderna mellan den nuvarande boom och 2017-bubblan. Författarna pekar särskilt på dominansen av „nu beprövad“ bitcoin och eter i denna körning. Tillsammans står de två för 86% av marknadsvolymen nu, i motsats till ungefär 50% 2017.

Dessutom förstår marknaden miljön tydligare den här gången. I föregående körning var den andra hälften av marknadsvolymen ”mestadels icke-fungerande tokens”. Pekar på hype kring ICO-projekt vid den tiden, de ger en skarp bedömning. „Uppenbarligen är det omöjligt att komma med 50 geniala idéer varje vecka, varje vecka.“

Är Ethereum undervärderat?

Det tredje stora temat för co-CIO: erna är Ethereums värde. Joey Krug konstaterar att vissa bitcoinrelaterade data pekar på en kommande vändning mot Ethereum. Till exempel,Bitcoin- dominans ligger i den höga änden av sitt sortiment, vilket kan leda till en rotation till Ethereum. Han varnar dock för att jämföra BTC och ETH mycket, „eftersom digitalt guld och DeFi är två olika saker.“

Samtidigt säger Krug att på P / E-multiplar är Ethereum låg. Således är fallet för Ethereum högt. Hur mycket? Baserat på transaktionsavgifter är den nuvarande underförstådda P / E-multipeln 79. „Den underliggande användningen växer dock 25 gånger (totalt värde i DeFi) – 100 gånger (DEX) jämfört med året innan“.